ponedjeljak, 15. studenoga 2010.

Božić u ljubičastom

Ovih 20 °C i sunce koje grije uopće me ne asociraju na Božić i zimu nego na Uskrs i proljeće.No kalenar govori suprotno.Vrlo brzo će doći nedjelja kada ćemo upaliti prvu adventsku svijeću.U našem domu je veslo tih dana,kao i kod većine vas,vjerujem.Božićne pjesme sviraju, sve miriše na vanilju i cimet...Ipak se nadam pokojoj pahulji iako pogled kroz prozor nije ohrabrujući.Adventski vjenčići i aranžmani koje izrađujem uglavnom su u crvenoj,zlatnoj,plavoj i srebrnoj boji.Mislim da su to boje s kojima ne možeš pogriješiti.Iako je boja adventa zapravo ljubičasta,vijenčić i svijeće pravilno raspoređene na zimzelenim grančicama spletene u pravilan krug tako da nema početak ni kraj i označuje Boga koji je vječan.Četiri ljubičaste svijeće znače četiri nedjelje došašća ali i četiri godišnja doba i četiri razdjelnice u ljudskoj povijesti:stvaranje,utjelovljenje,otkupljenje i svršetak.U našim domovima adventski vjenčić je poziv na molitvu.No moji adventi budu raznih oblika i boja i ovih dana ću vas gnjaviti upravo ovakvim postovima.Nadam se da vam neću biti dosadna i trudit ću se da budem kratka.Danas me oborila s nogu ova rustikalna svijeća u ljubičastoj boji ,a kad sam pronašla i mašnu koja odgovara...pun pogodak.Želim vam maštovitost i kreativnost u danima koji dolaze.Lijep pozdrav!!

Broj komentara: 8:

 1. Mmmmmm....jako mi se sviđa ova ljubičasta boja, zeleni češeri i mašnice!!! Prelijepo!

  OdgovoriIzbriši
 2. Predivan je! I ja sam zadnjih par godina radila za advent takva mala 4 vjenčića gdje je svaka svjećica odvojena! Za ovu godinu još nisam smislila šta ću, ali ti si tu da me inspiriraš :)) Pusa!

  OdgovoriIzbriši
 3. Bravo Danijela. Jako mi se sviđa. I ja sam ove godine odlučila da mi Božić bude u ljubičastim i srebrnim kombinacijama. Pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 4. Olá amiga,que belíssimos arranjos ,lindos e delicadosFeliz fim de semana,bjos.

  OdgovoriIzbriši